تحقیق سازمان و مدیریت

تحقیق سازمان و مدیریت تحقیق سازمان و مدیریت

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 40 KB

تعداد صفحات : 25

بازدیدها : 306

برچسبها : مقاله مدیریت مدیریت سازمان

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی سازمان و مدیریت

تحقیق حاضر در موضوع سازمان و مدیریت به بحث و بررسی می پردازد که در ابتدای فصل مقدمه ای در مورد موضوع مذکور ارائه گردیده و از سازمان تعاریفی از نظریه پردازان مختلف ارائه گردیده است و همچنین معنای سازمان در فرهنگ معین نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته و عوامل مؤثر در گسترش سازمانها و تعریف سازمان از نظر صاحب نظران مختلف ارائه شده است طبقه بندی تاریخی نظریه های سازمان و مدیریت یعنی تاریخچه سازمان و مدیریت از نظر مکتبهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته، باز در ادامه فصل به اهمیت مطالعه سازمان و مبنای سازمان و انواع ساختار سازمانی پرداخته ایم در ادامه بحث به تعاریف مختلف مدیریت، شاخه ها، ابعاد و انواع مدیریت : الف) مدیریت دولتی ب) مدیریت صنعتی ج) مدیریت بازرگانی د) مدیریت آموزشی پرداخته ایم و در نهایت به ارتباط مدیریت و سازمان و از جنبه فردی و گروهی پرداخته ایم ظهور سازمانهای اجتماعی و گسترش روزافزون آنها یکی از خصیصه های باز تمدن بشری است. به این ترتیب و با توجه به عوامل گوناگون مکانی و زمانی و ویژگیهای و نیازهای خاص هر جامعه، هر روز بر تکامل و توصیه این سازمانها افزوده می شود. هر سازمان اجتماعی برای نیل به اهدافی طراحی شده و با توجه به ساختارش نیازمند نوعی مدیریت است. که ما در تجلیل مدیریت به انواع آن پرداختیم و باید توجه داشت شیوه رهبری و مدیریت در هر تمدنی بستگی به ساخت فرهنگی آن تمدن دارد و امید داریم که مطالب جمع آوری و تحلیل شده در مورد سازمان و مدیریت به عنوان یک تحقیق مثمرثمر بوده باشد.

تعریف سازمان

مارک هنسن مؤلف کتاب مدیریت آموزشی و رفتار سازمانی اعتقاد دارد که سازمانها پدیده اجتماعی هستند و واقعیت فیزیکی نمی باشند. و در همان منبع از قول مؤلف دیگر نقل شده است "مهمترین مطلبی که در رابطه با سازمانها باید به ذهن سپرده شود، این است که وجود آنها قائم به چیزی است که در ذهن مردم وجود دارد".

باید در نظر داشت که هریک از نظریه های مختلف درباره مدیریت برداشت ویژه ای از مفهوم سازمان دارند و با توجه به نظریه و زاویه نگرش، به خصوصی که دارند به جنبه های متفاوتی از سازمان تأکید می ورزند. برای مثال نظریه های کلاسیک، سازمان را در مفهوم ساختار بروکراتیک آن مد نظر دارد و موجودیت آن را عمدتا به وجود عواملی از قبیل تقسیم کار، انجام امور بر مبنای تخصص گرایی، وجود ضوابط و مقررات، کارکرد مبتنی بر نظم و منطق، نظارت و ارزشیابی مربوط می داند. در صورتی که در تئوریهای مدیریت که مبنای روابط انسانی به وجود آمده اند، در معرفی ساختار سازمان توجه اصلی به ابعاد انسانی آن می باشد.

در مواردی نیز تحلیل مفهوم سازمان با در نظر گرفتن کارکردها و رویدادهای آن انجام گرفته است و سازمان را متشکل از مجموعه ای از رویدادها تلقی کرده اند که در عین حال با مجموعه های دیگری از رویدادها (سازمانها) پیوند حاصل می کند.

به هر حال باید در نظر داشت که سازمانها بر مبنای همکاری گروهی نسبتا پایدار اعضاء آن که به منظور تحقق هدف مشترک انجام می گیرد، بوجود می آیند و طی تلاشهای معمولاً منطقی مبتنی بر تقسیم وظایف و هماهنگی به فعالیت ادامه می دهند. ...

عوامل مؤثر در گسترش سازمانها

گفته شد که انسان همواره از سازمان به عنوان وسیله و ابزار رسیدن به اهداف و رفع نیازهای خود بهره گرفته است. با توجه به رشد تمدن و فرهنگ بشری و توسعه اشکال مختلف زندگی، به تدریج سازمانهای گوناگون ایجاد گردید و در گسترش آنها، عوامل متعددی از جمله عوامل زیر مؤثر بوده است:

1- تنوع احتیاجات معنوی و مادی آدمی

2- گسترش علوم و افزایش دانش بشری

3- پیشرفت های صنعتی و تکنولوژیک

4- تغییر روش تولید و اشکال زندگی

5- توسعه شهر نشینی

6- گسترش دامنه مشاغل و حرفه های مختلف و ضرورت تقسیم کار و استفاده از توانائیها و معلومات و مهارتهای افرارد مختلف در هر سازمان

ارتباط مدیریت و سازمان :

مدیریت در سازمان

ماهیت دوگانه سازمان :

چنانچه سازمان را در مفهوم تشکیلات و مدیریت را در معنی اداره آن تعبیر کنیم به این نکته بیشتر توجه خواهیم داشت که این دو مکمل یکدیگر تلقی می شوند و بین آنها دو ارتباط نهادی برقرار است . به ویژه باید در نظر داشت در جوامع پیچیده معاصر گستردگی سازمانها در حدی است که تقریبا اندیشه مدیریت بدون سازمان را ناممکن می سازد.

به منظور درک مفهوم مدیریت در سازمان و تأکید بر پیوند دو مقوله مذکور بهتر است تعمق بیشتری درباره واژه سازمان داشته باشیم: اگر در گذشته انسان را موجودی اجتماعی می نامیدند، در جوامع پیچیده کنونی مناسب آن خواهد بود که از وی بعنوان موجود سازمانی یاد کنیم. زیرا پیچیدگی و گستره جوامع در حدی است که افراد بشر تنها از طریق سازمانها با آن ارتباط پیدا می کنند و تقریبا بیگانه راه شرکت در فعالیتهای جامعه و تأثیرگذاری در آن نیز همانا از طریق سازمانها می باشد. به عبارت دیگر هر سازمان بعنوان مجموعه هماهنگی تلقی می شود که نقش اندامهای تشکیل دهنده جامعه را ایفا می کند و از طریق ایجاد هماهنگی در تلاشهای مختلف و جهت بخشی به آنها، تأثیر بیشتری بر فعالیت افراد بشر می بخشد.

در مورد گستردگی سازمانها و زندگی انسان در سازمان، یکی از متفکران معاصر که مدتها در دانشگاههای معتبر آمریکا به تدریس و تحقیق اشتغال داشته است، چنین می نویسد :

انسان در سازمان خانواده متولد می شود، در سازمان آموزشی تربیت می شود در سازمانها به خدمت اشتغال می ورزد و از طریق سازمان به خاک سپرده می شود. ...

طبیعت تلاش سازمانی :

از آنچه درباره ماهیت دوگانه سازمان اشاره شد، می توان مجموعه تلاشهای هر سازمان را تشبیه کرد که در عین پراکندگی در چهارچوب وحدت سازمان جنبه همگون، هماهنگ و همسویی پیدا می کند و از کوشش فردی بیرون آمده و با پیوستن به فعالیت سایر اعضای سازمان به صورت تلاش جمعی درمی آید، لذا هرگونه تلاش سازمانی نیز از ماهیت دوگانه سازمان مهم شده و دو جنبه متفاوت زیر را پیدا می کند. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید