تحقیق بایدها و چگونگی اجرای مدیریت اسلامی

تحقیق بایدها و چگونگی اجرای مدیریت اسلامی تحقیق بایدها و چگونگی اجرای مدیریت اسلامی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 20 KB

تعداد صفحات : 42

بازدیدها : 313

برچسبها : تحقیق مدیریت مدیریت اسلامی

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بایدها و چگونگی اجرای مدیریت اسلامی

تحقیق درباره مدیریت اسلامی آنگونه که باید باشد و اجراء شود.

قبل از هر چیزی مقدمه ای درباره مدیریت بیان می کنیم تا مطلب فوق را بهتر درک کنیم.

تا قبل از انقلاب صنعتی علم مدیریت در قلمرو فلسفه قرار داشت و فلاسفه به طور غیر مستقیم روش هایی را برای حسن رفتار انسانها و روابط اجتماعی و نیز امور مربوط به آنها ارائه می دادند .اما بعد از انقلاب صنعتی به دلیل رشد بنیه های اقتصادی و توسعه مؤسسات و سازمان های صنعتی، دگرگونی قابل ملاحظه ای در نظام اجتماعی و سیاسی جامعه به وجود آمد و محققان در راستای این تحولات و دگرگونی در صدد برآمدند تا روش های سیستماتیک و تئوری های جدیدی را که مناسب با تکامل صنعتی باشد به نظام اجتماعی عرضه کنند.

حاصل این پژوهشها و تحقیقات منجر به ظهور علم مدیریت در جهان غرب پس از انقلاب صنعتی گردید.

جوهر ذاتی این علم مبتنی بر افزایش فراوده های اقتصادی و کالاهای صنعتی بود، و تنها راه ها تولید بهتر و دستیابی با سود بیشتر را نشان می داده است، و همین امر موجب شد که کارفرمایان و صاحبان سرمایه رشد چشم گیری پیدا کرده و در مقابل کارگران به ابزار تولید مبدل گردند و تضادها و برخوردهای طبقاتی بین آنها به اوج خود برسد.

در اسلام هدف بر مبنای معیارهای مادی طرح ریزی نشده است بلکه هدف در اسلام منتهی شدن همه امور به خداوند متعال است (الی الله المصیر) و منظور از ایجاد نظم کامل و فراهم نمودن زمینه رشد و حرکت انسان، به خاطر تامین همان هدف است.

مدیریت اسلامی و اجزای آن

مدیریت اسلامی عبارتند از: ایجاد هماهنگی در اجزاء یک نظام و فراهم نمودن زمینه رشد مطابق قرآن و سنت و سیوه معصومین (ع) جهت سیر انسانها به سوی الله.

با توجه به تعریف مدیریت اسلامی به تعریف برخی از اجزاء آن می پردازیم.

تعریف نظام : نظام عبارت از اجزائی که بمنظور تامین هدف مشترک با یکدیگر ارتباط و منطقی و هماهنگ بر قرار می کنند مانند نظام اجتماعی و نظام تربیتی و نظام آفرینش.

تعریف مدیر : کسی است که مسئولیت هماهنگی و تنظیم ارتباط اجزاء یک تشکیلات با نظام را به عهده دارد . بنابر این مدیر به عنوان یک محور عمل می کند و همه اجزاء حول آن در مدار معین به حرکت در می آیند.

در این رابطه مولا علی (ع) می فرماید:

و مکان القیم بالاهر مکان النظام من الخرز، بجمعه و یفمه فازا انقطع النظام تفرق الخرز و ذهب ثم لم یجتمع بحذا فیده ابداء.

مکان زمام دار در مملکت مانند رشته مهره است که آنرا گرد آورده به هم پیوند می نمایند، پس اگر رشته بگسلد مهره ها از هم جدا شده پراکنده گردد، و هرگز همه آنها گرد نخواهد آمد. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید