مقاله مکتب فرانکفورت و تفکر انتقادی هابرماس

مقاله مکتب فرانکفورت و تفکر انتقادی هابرماس مقاله مکتب فرانکفورت و تفکر انتقادی هابرماس

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 31 KB

تعداد صفحات : 62

بازدیدها : 180

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 7000 تومان

خرید این فایل

مقاله مکتب فرانکفورت و تفکر انتقادی هابرماس

فهرست سرفصلها:

مقدمه
فصل اول : تفکر جامعه شناسی آلمان :
فصل دوم:تاریخچه مکتب فرانکفورت
فصل سوم:یورگن هابرماس
فصل چهارم : هابرماس در مقابل اثباتگرایی
فصل پنجم : هابرماس و جنبش دانشجویی
فصل ششم : هابرماس و سیستم
فصل هفتم : هابرماس و مارکسیسم
فصل هشتم : نتیجه:
منابع
""""""""""""""
تحقیق انجام شده، به حول تفکر انتقادی هابرماس می‌چرخد و از انتقادات او، نقد اثباتگرایی، مارکسیسم، جنبش دانشجویی و نظریه سیستم را برگزیده و به توصیف و تشریح آن، پرداخته است.
در هر زمانی، جامعه شناسی خاصی شکل گرفته است که یا جمع گرا بوده، مثل نظریات دورکیم و یا فردگرا مثل اسپنسر، و یا بر تسلط ساختار وهنجار، تأکید می‌کردند، مانند پارسونز. آنچه مشخص است، هر گروه، ضمن بررسی یک بعد، ابعاد دیگر را فراموش کرده است. اما در عصر حاضر،تلفیق ابعاد مطرح است . از جمله:تلفیق فرهنگ و عاملیت، توسط مارگارت آرچر، جامعه شناسی چند بعدی جفری الگزندر، تلفیق کنش با نظام، توسط یورگن هابرماس که عضو برجسته‌ای از مکتب فرانکفورت می‌باشد.
...
نظریه سیستم
پایه گذار نظریه سیستم، تالکوت پارسونز بوده است. او سعی کرده بین جامعه شناسی و زیست شناسی، پیوند ایجاد نماید. جامعه از نظر او سیستم است. سیستم یعنی، مجموعه‌ای از عناصر، که کلیتی را بوجود می‌آورند. سیستم در برگیرنده کارکرد و ساختار است. وی بر دو عامل نیاز و تعادل، بسیار تأکید دارد. او چهار هدف، برای هر سیستمی، قائل است:انطباق با محیط، دستیابی به هدف، یکپارچگی و خفظ و نگهداری الگو. نظام های بارسونز، نیمه باز هستند و هر سیستم، با دو مفهوم انرژی و اطلاعات، سروکار دارد و بحث سایبرنتیک، مربوط به  چرخش همین دو مفهوم، می‌باشد. بنظر او هر فردی در وقت کنش، دارای الگوهای دو شقی است، یعنی آزادی او محدود است.
...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید